مشروح خبر
موقعیت جغرافیایی قله:
این قله ی خلنو در دل رشته کوه های البرز مرکزی و در شمال ده لالون و منتهی الیه دره ی وارنگرود واقع است. ارتفاع ان ۴۳۷۵ متر است و پس از دماوند و علم کوه سومین قله ی مرتفع البرز مرکزی به شمار می اید
این قله از جنوب به شمشک و رودبار قصران، از شمال به دره ی رودخانه وارنگرود از سمت شمال شرقی به قله های سرخرسنگ و میش چال و پالون گردن ، از شرق به دشت لار، و از سمت شمال غربی به قله های اسبی چال و دو اب و وارنگرود، و از غرب هم به وسیله ی خط الراس هرزه کوه به دره ی رودخانه ی کرج منتهی می شود. همچنین این قله سرچشمه ی اصلی رودخانه ی وارنگرود بوده که منبع اصلی دریاچه کرج به شمار
می رود.
برج خلنو به دو شاخه ی شرقی و غربی تقسیم می شود، که شاخه ی شرقی ان پس از ایجاد قله های وزرا و جانستون به خرسنگ می رسد و شاخه ی غربی ان نیز قله های هرزه کوه را تشکیل می دهد.
جاذبه ها و ویژگی های قله:
یخچال بسیار بزرگی در در کاسه ی شمالی قله در دره ی سرخرسنگ وجود دارد که ازجمله ویژگی های خاص این قله و این بخش از البرز مرکزی به شمار می رود. همچنین در کاسه ی شمالی این قله دریاچه ی فصلی نیز ایجاد شده است.
مسیر صعود به قله:
تاکنون فقط کوهنوردان حرفه ای و ان هایی که بدن اماده و اندام ورزیده داشته اند توانستند صعودهای سرعتی و یک روزه و یا حتی کمتر از یک روز به این قله داشته باشند. اما اگر شما قصد دیدار از طبیعت بکر این کوهستان را داشته باشید قاعدتا باید زمان بیشتری را در ان جا بگذرانید. پس با برنامه ریزی دقیق و با در نظر گرفتن شرایط خود، برنامه ی صعود به این قله را ترتیب دهید.
پس از رسیدن به فشم
در جاده ای به سوی گرمابدر وارد جاده ی اسفالت لالون شوید و بعد از ان خود را به ابادی بسیار زیبای دامنه ی وزرا و شرق سرکچال، نزدیک کنید.
در اوایل تابستان اب رودخانه ی خلنو دیگر جوش و خروش بهاره ی خود را از دست داده است، این رودخانه را خواهید دید و از کنار ان عبور می کنید حتی شما می توانید مدتی را در انجا به استراحت پردازید. سپس مسیر را در پیش بگیرید پس از کمی پیاده روی در امتداد رود به سمت شمال از روی پل اهنی کوچکی عبور و به سمت چپ رودخانه می رسید.
در ادامه ی مسیر
باغ ها و مزارع بسیار سرسبزی وجود دارد که گذر از ان ها شما را به تنگه ی لالون می رساند، با رسیدن به این تنگه از میان آب زلال و شفاف ان گذر کنید و در نهایت در امتداد سمت راست رود شیبی را طی می کنید و به یک چشمه ی اب معدنی تلخ خواهید رسید، در صورت تمایل کمی استراحت کنید و سپس از طریق مسیر پاکوب مشخص شده بر روی وزرا، به سوی گردنه ی ان ارتفاع بگیرید.
از انجا می توانید خلنو به همراه میش چال و پالون گردن را نظاره کنید. از لبه ی گردنه ی پیش رو بر روی یال مقداری به طرف قله ی برج پیش روید و بعد از مدتی کوهنوردی از طریق مسیر پاکوب خود را به کاسه ی شرقی برسانید. مسیر پاکوب دیگری وجود دارد که با ادامه ی ان مستقیما به قله ی زیبای خلنو می رسید و می توانید دماوند و علم کوه را نیز مشاهده کنید و همچنین از زیبایی های وصف نشدنی قله استفاده و تصویر برداری کنید.
مسیر برگشت
مسیر برگشت هم به همین صورت و از همین مکان ها خواهد بود. اگر به دنبال مکان مناسبی برای اتراق و یا حتی شب مانی می گردید، پیشنهاد ما به شما تلخ آب است.
این منطقه از جمله نقاط زیبایی است که بسیار مناسب برای اتراق و استراحت گروه های کوهنوردی در این ناحیه به شمار می رود. شما با اقامت در تلخ اب می توانبد نیروی تحلیل رفته را بازگردانید و برای بازگشت فردا به لالون اماده شوید.
از دیگر مسیر های دستیابی به خلنو مب توانیم به مسیر تیغه ی ژاندارک روی خط الراس برجـ خلنو اشاره کنیم که یکی از سخت ترین قله های ایران به خصوص در زمستان است ئ نیاز به تجربه و وسایل و ابزار فنی دارد.
پس مسیر زمستانی این قله را هم به یاد داشته باشد: خط الراس سرکچال به برج مسیر زمستانی رسیدن به این قله می باشد.
بهترین زمان برای صعود:
از بهترین زمان های صعود به خلنو می توانیم به تیر ماه و مهر ماه هر سال اشاره کنیم که مناسب ترین زمان هستند و خلنو در این ماه ها در زیباتریت حالت ممکن خود قرار دارد.
وضعیت قله ی خلنو در فصل زمستان:
خلنو از جمله قله های خاص رشته کوه های البرز مرکزی است که به علت دور بودن راه تا مسیر های صعود، برای رسیدن به قله باید زمان زیادی را صرف کرد، پس این بدان معناست که احتمال دوروزه بودن برنامه ی شما به شدت کم خواهد بود و شما باید خود را برای برنامه ی طولانی تری اماده کنید.
توفان ها و کولاک های ناگهانی و وجود برف های اب نشده بر لبه ی یال ها و صخره ها، همچنین دست و پنجه نرم کردن با صخره های پر از برف و یخ زده که گاها بسیار لیز و لغزنده هم هستند از ویژگی های زمستانه ی این قله است. در صورت وجور برف سنگین در این نواحی امکان صعود برای شما به حداقل
می رسد و بدون تجهیزات لازم این صعود غیر قابل تصور می شود.
صعود زمستانی خلنو از طریق روستای شمشک به قله های سرکچال و برج به خلنو می باشد که از مهم ترین و دشوار ترین صعود های زمستانی در البرز مرکزی به شمار می رود.
سعی کنید برای صعود به این قله تمام تجهیزات مورد نیاز زمستانی را به همراه داشته باشید تا در صورت وقوع کولاک و توفان و یا حتی بهمن بتوانید از خود محافظت کنید.
نظرات کاربران